Шпалери або декоративна штукатурка?

Що підійде вашому інтер'єру — рідкі шпалери або декоративна штукатурка? Все залежить від необхідної функціональності і естетики, існуючих технічних запитів і вимог по стилю. Оскільки це різні матеріали, то і плюси, і мінуси у них будуть відрізнятися. Давайте розбиратися.

Наприклад, звичайні рулонні шпалери використовуються тільки для декорування стін, рідше — для стель. Рідкі шпалери можна наносити навіть на криволінійні поверхні. Декоративна штукатурка підходить для обробки Ніш, арок, колон, ступенів, стель і так далі. В принципі, рідкі шпалери і декоративна штукатурка вважаються близькими один до одного матеріалами, оскільки вони схожі і за складом, і за способом нанесення. Але відмінності все-таки є.

Порівняння матеріалів

Отже, що краще — декоративна штукатурка або рідкі шпалери? Порівняння найкраще починати з пошуку подібності. Ці матеріали являють собою комбінації екологічно чистого сполучного речовини і спеціальних декоративних волокон. У випадку з рідкими шпалерами використовуються волокна бавовни, целюлози, штучного шовку, тому матеріал ще називають текстильною штукатуркою. У випадку зі штукатуркою мова йде про декоративні "жорсткі" волокнах складного складу. Спільне між цими матеріалами те, що вони випускаються в різних кольорах (хоча у рідких шпалер варіативність колекцій більше).

Крім того, схожий і спосіб нанесення. Робочу суміш наносять на стіну шпателем і вирівнюють, але не затирають, щоб не пошкодити структуру волокна. Різниця полягає в тому, що декоративна штукатурка повністю готова до нанесення і пропонується в відрах, а рідкі шпалери являють собою суху суміш і поставляються в мішках.

Особливості декоративної штукатурки

Декоративна штукатурка замість шпалер буде доречна в таких випадках:

  • якщо потрібно провести обробку у вологих приміщеннях;
  • якщо шукаєте незвичайну фактуру і ефект металізованого блиску;
  • якщо хочете отримати ексклюзивну обробку.

Компанія Bioplast з 2006 року виробляє рідкі шпалери на основі різних текстильних волокон, в тому числі з матованими, сатиновими, шовковими текстурами, а також в базових кольорах. Цього року в асортименті з'явилася ще й елітна текстильна штукатурка DeLUX, повністю готова до застосування. Ви можете вибрати покриття на основі декоративного волокна зі складною текстурою і металізованим ефектом. Доступно багато цікавих кольорів-наприклад, коричневе срібло, зелена м'ята, золото.